Българска фирма, която работи по ноу-хау от Израел, дарява по две безплатни процедури ин витро.

До Коледа, 25-и декември ще продължи кампанията "Пожелай си" на български ин витро център, който пренася ноу-хау от Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии.

"Решихме да направим кампанията и да подарим две ин витро процедури с включени стимулации", каза медицинският управител на клиниката д-р Добринка Петрова пред БНР.

Тя разясни, че участието е под формата на писмо. "Молим всички, които желаят да участват, да напишат писмо с тяхната история, мисли и чувства, тъй като голяма част от нашия екип сме хора преминали през тези процедури и нашите деца са в резултат на ин витро процедури. Ние знаем през какво минават", каза Петрова.

Най-емоционалното писмо ще спечели едното ин витро на 21-ви януари – Бабинден, а второто ин витро ще бъде изтеглено на случаен принцип от някое дете в присъствието на нотариус.

Процентът на успеваемост на ин витро процедурите е обвързан с възрастта на жената, каза още д-р Петрова и призова жените да не отлагат във времето раждането или обръщането към консултация с гинеколог.