Френският вестник „Льо Паризиен” публикува ново разкритие за това как се е готвил за нови атентати в Париж терористът Абделхамид Абауд. Според информацията, с която медията разполага, той се е укривал 4 дни в храстите край магистрала 86 в Обервилие веднага след като на 13 ноември станаха нападенията във френската столица. Това е било установено от показанията на очевидец, който е видял терориста в този район на 16 ноември и веднага е съобщил на полицията. Спецслужбите се задействат и монтират в района камери за наблюдение. Още на следващия ден е заснета жена с мобилен телефон в ръка. 

Тя е идентифицирана като приятелка на Хасна Буланшен, братовчедката на Абауд. Тя се среща с терориста и двамата тръгват към Париж. Абауд е бил с нахлупена върху очите шапка, но е бил разпознат. Спецслужбите обаче не го арестуват, а го оставят да тръгне, за да разкрият връзките му в Париж.

Втората причина за това е жилетката ,с която е облечен терористът и която очевидно е „пояс на смъртника”. Те го проследяват до квартирата в парижкото предградие „Сен Дени”, където влизат към 22 часа.

Няколко часа по-късно започва и акцията на френската полиция, при която са убити тримата терористи, които вероятно е трябвало да извършат нови нападения срещу невинни хора.