Йордан Цонев има фирми с подставени лица, на които са връщани милиони ДДС - това обяви тази сутрин пред Нова телевизия Ваньо Танов.

По този повод Цонев се обърна към медиите със следното съобщение:

Във връзка с казаното тази сутрин в сутрешния блок на Нова ТВ от бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов по мой адрес и заради доверието, което са ми гласували избирателите, се чувствам задължен да заявя следното:

Твърденията на г-н Танов не отговарят на истината. Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности.

Благодаря за поканите, отправени към мен от различни медии, да отговоря на обвиненията, но аз не възнамерявам да участвам в каквито и да е медийни дебати с лице, разследвано от всички институции в страната - прокуратура, следствие, включително и нарочна парламентарна комисия в Народното събрание, оглавявана от мен.

Съветвам бившия директор на Агенция „Митници", ако има нещо спрямо мен, да го отнесе към компетентните органи. В противен случай ще се срещнем с него в съда.

А иначе, предстои ни среща в Комисията, която имам отговорността да оглавявам и пред която той ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия по случая „Мишо-Бирата". Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия.