След като шофьори си сложиха имената на регистрационните табели на колите, сега думи се появиха и в номерата на мобилните телефони. Иновацията е "патент" на Наско Начев, паст гуверньор на ротарианците под тепетата, съобщава marica.bg.  Той е запазил стандартната конфигурация от 4 цифри, с които започват номерата на джиесемите. Зад нея обаче, вместо останалите шест числа, на визитката му пише ROTARY. 

Схемата за набиране е много проста - на клавиатурата се натиска клавишът с буквата на латиница, но телефонът всъщност набира цифрата, която е изписана на същия бутон.
Когато решил по този ефектен начин да демонстрира своята принадлежност към Ротари обществото и така косвено да пропагандира идеите му, Начев драснал на един лист комбинацията от цифри, която съответства на избраната дума. 

После се обадил на мобилния оператор, с който има договор, за да попита дали номерът, който се е получил, е свободен. "Как го измислихте толкова сложен?", почудили се оттам. Изненадали се, защото обикновено клиенти искат "лесни" конфигурации от цифри с повтарящи се или поредни числа, а номерът на Начев бил доста "шарен". След като се оказал свободен, днес той си го ползва без проблем.