С множество нови продукти ще зарадва своите клиенти русенският производител на месо и месни продукти „Боримес“. Компанията, която в последните години се превърна в пазарен лидер благодарение на качествените си продукти, произвеждани от изцяло местни суровини, пуска специална линия за изделия от телешко и конско месо. За пръв път фирмата ще пусне на пазара и свои консерви. Собствениците на „Боримес“ - братята Симеон и Борис Биринджиеви, планират да възродят марката „Русенско варено“, което ще се произвежда по старите изпитани рецепти отпреди 25 години. Тъй като обаче в последните години някои не дотам добросъвестни производители развалиха реномето на този обичан някога продукт, „Боримес“ ще го предложи със своя марка - „Дунавско варено“. Продуктовата гама ще включва и няколко вида пастет.
И с новите си продукти „Боримес“ отстоява фирменото си кредо да работи само с най-качествените суровини, доставяни от добре познати производители от нашия регион. Телетата от специални породи за месо ще се доставят от десетина ферми в Северна България. Капацитетът на линията ще позволява да се колят до 100 телета на ден. Всъщност и досега „Боримес“ предлагаше телешко месо и колбаси, но използваше услугите на кланица в Търговище. Новите производствени мощности ще позволят да се скъси цикълът и времето за транспортиране, като преработката в собствения месокомбинат в района на „Индустриален парк Русе“ ще позволи на клиентите да бъдат предложени още по-изгодни цени. 
Българският пазар все повече се повлиява от тенденциите в Европа, където консумацията на телешко расте заради по-ниското съдържание на мазнини. Затова сме убедени, че търсене за такива продукти ще има, обясниха братя Биринджиеви. Допълнителен гъдел за клиентите ще бъдат колбасите от конско месо, каквито на нашия пазар се срещат твърде рядко. Месото за тях ще пристига от близка Румъния, където местни ферми отглеждат специални породи коне за тази цел.
Амбициите на „Боримес“ обаче не свършват дотук. Фирмата се е заела да възкреси старата слава на нашето „Русенско варено“, което някога се произвеждаше в „Дунавия“. След фалита на комбината марката на този продукт остана без собственик и няколко фирми от цяла България произвеждат „Русенско варено“, което обаче няма нищо общо с познатата на всички русенци консерва отпреди години. Сега от „Боримес“ са успели да издирят технолози от някогашната „Дунавия“ и разполагат с цялата рецепта, съобразена с Българския държавен стандарт, с който нямаше компромиси по онова време. Като се добавят и много по-съвременните технологии в месокомбината на „Боримес“, качеството на новото „Дунавско варено“, направено изцяло от месо, ще бъде много по-добро от старото и от всичко друго на пазара, сигурни са братя Биринджиеви.