Мъже и жени, дръжте партньорите си по-здраво „под око” днес, защото денят е специален - "неверният" петък! Обяснено с други думи това е денят, в който хората най-често се възползват от цялата суета около празниците, за да кръшкат, пише "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Точно последният петък преди Коледа се явява идеалното извинение за неверните представители на двата пола да слагат рога на половинките си, тъй като е най-популярният ден за служебни партита или предпразнични запои с приятели.

Проучването сред 1000 регистрирани членове на сайт за запознанства на семейни хора показва, че преди да се посветят на близките си по празниците, кръшкачите се възползват от последната работна седмица преди Коледа. Пикът на изневерите е точно в петъчния ден.

От анкетата става ясно, че 76% от кръшкачите вече са сложили или ще сложат рога на половинките си през тази седмица. 64% от анкетираните пък признават, че използват предпразничното време като прикритие за извънбрачните си забежки.

Внушителните 82% от потребителите на сайта от мъжки пол признават, че харчат много повече пари за подаръци на любовниците си, отколкото за законните си половинки.

И точно днешният 18 декември е денят, в който "другата жена" ще получи подаръка си за Коледа. И докато любовниците се радват на маркови дрехи, обувки, бельо и бижута, пред съпругите си неверните мъже ще се "отчетат" с много по-евтини козметични комплекти, парфюми, пуловери, предмети за дома и книги.