В спокойна обстановка, напомняща домашния уют, и изключително гостоприемство, всички, които обичат уханието на средиземноморската кухня, могат да се потопят в едно незабравимо кулинарно преживяване в най-новия ресторант „Ginger“. Той отвори врати през есента и предлага богато разнообразие от 
морски дарове, месни и постни специалитети и - разбира се - свежи салати
Любителите на сладките изкушения пък могат да се насладят на огромен избор от домашно приготвени десерти.
В „Ginger“ изтънченият вкус на здравословната кухня е съчетан с уютна и приветлива атмосфера, а обстановката е допълнена от средиземноморските мотиви. Закачливите полилеи са ръчна изработка на шеф готвач Марио Стефанов - около гевгир за отцеждане на спагети са закачени лъжици, вилици и цедки. По стените пък има малки маслинки и канела, които са донесени специално от Гърция. 
Средиземноморската кухня в „Ginger“ се състои от
разнообразно меню, в което се набляга изцяло на здравословното хранене
Липсва и традиционната скара, като дори и обедното меню е издържано в стила на заведението. Всички специалитети се приготвят на място, а в рибните ястия се набляга изключително много на типичните за гръцката кухня зехтин и риган. 
Впечатление при салатите в менюто на „Ginger“ правят едноименната салата, която съдържа микс от зелени салати с печено пилешко филе, бекон, пармезан, крутони и свеж цитрусов дресинг, както и „Фантазия“, която включва букет от свежи салати с котидж (прясно топчесто сирене), мюсли, сухи горски плодове и винегрет от нар.
Огромно е разнообразието при студените предястия, сред които се открояват Тирокафтери - подлютено сирене фета с люти пресни чушлета, маринованият октопод по средиземноморски и Наполеон от печен патладжан, домат, чесън, рукола, мус от пармезан и балсамова редукция.
Със свежест, лекота и деликатен аромат изкушават и топлите предястия, като посетителите на „Ginger“ могат да опитат сирене фета в хрупкава кора с мед, сусам и фрамбоаж от горски плодове,
няколко вида паста, пене с доматен сос и моцарела по оригинална италианска рецепта и ризото с манатарки, сушени смокини, сирене котидж и пармезан
Любителите на морските дарове могат да избират между гръцки и испански вариант на тигрови скариди, октопод на скара с прясна салата, каперси, зехтин и риган, пикантни миди с узо и пресни билки.
На истински кулинарни шедьоври се натъкват посетителите, опитвайки различните месни специалитети. Впечатление правят медальоните от свинско бон филе със сос от мед, манго и балсамов оцет плюс гарнитура домашно картофено пюре с вкус на трюфели, пилешкото филе с бекон, сушени домати, сирене манчего и сос от боровинки, паяр от свинско бон филе с рукола, пармезан и зехтин.
Изключително завладяващ е и вкусът на талиатата от телешко бон филе с домашно картофено пюре с аромат на трюфели и пармезан, филето от сьомга с кора от ядки и подправки, както и бифтек „Джинджър“, който съдържа телешко и свинско месо с ароматни подправки. 
Всеки делничен ден в „Ginger“ се предлага 
обедно меню, което се приготвя по стари традиционни гръцки рецепти
носещи невероятния вкус и аромат на средиземноморската кухня. 
Целият избор от ястия и специалитети от средиземноморската кухня се допълва от богат асортимент на специално селектирани български и италиански вина, различни питиета и безалкохолни напитки. 
Никой от гостите в „Ginger“ не бива да си тръгва, без да е опитал от ненадминатите домашни десерти на шеф готвач Виолета Николова. Изборът е огромен - ябълков пай, браунис, милфей с мус от горски плодове, портокалова и орехова сиропирана пита, а съвсем скоро ще се предлагат тирамису, панакота, крем брюле, крем каталана и други сладки изкушения. 
Двамата шеф готвачи 
Марио Стефанов и Виолета Николова са работили над 30 години в кухните на едни от най-реномираните ресторанти в цяла Европа
След много странствания и работа в чужбина те се прибират в Русе и решават да работят за себе си, като отварят ресторант „Ginger“.
Той разполага с 40 места и работи всеки делничен ден от 10 до 23 часа, а в събота от 16 до 23 ч. Телефонът за резервации е 0898323793. 
Ресторант „Ginger“ предлага и празнични куверти за новогодишната нощ, като все още има свободни места. Новогодишното меню е изключително богато, като включва италианска салата с печено пилешко филе, сушени фурми, пармезан и орехов дресинг, както и ордьовър от гръцко рулце със сирене фета, спринг ролс, панирани маслини, тирокафтери, кадаиф с бекон, кашкавал, салата с патладжан, домат, краставица, прошуто. При основните ястия клиентите могат да избират между свинско бон филе с подправки от Кашмир, сметана и картофи „Дофин“ или пилешко филе с плънка от „Скаморца“, бекон, смокини, пюре от грах и сос „Верблан“. В менюто са включени още сухи мезета и сирена, баница с късмети, както и безалкохолно, минерална вода, ракия или водка, вино и шампанско. Десертът е домашен браунис от бял и черен шоколад с горски плодове и ванилов сладолед, а цената на новогодишния куверт е 69 лева.