Край Свиленград мирише на парфюм, дори и след последните издънки на митничарите по границата с Турция, съобщи haskovo.net. Ароматът се разнесе обаче буквално в резултата на разбиването на хиляди шишенца с ухания. 7745 тоалетни води и парфюми бяха унищожени, разбира се, под контрола на Митница Свиленград. Ароматите, фалшификати на световноизвестни марки са натрошени на два транша.

При едната от процедурите по унищожаване са включени и над 100 дрехи менте и спортни обувки 1011.

Стоките били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Ментета са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при опити да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначени. 

За последните пет дни пункта при проверка на автобуси и леки коли митническите служители са задържали още над 3000 парфюми и тоалетни води, близо 1200 чифта спортни обувки и 460 ризи и бузи, все имитации на световноизвестни търговски марки. Иззетите маратонки също са с етикети на известни търговски марки. Ароматите са имитации на различни световноизвестни марки, по-голяма част от които Paco Rabanne, Nina Ricci, Armani, Lacoste и Dolce & Gabbana.