„Аз съм министър на Реформаторския блок и винаги ще бъда. Но не съм съгласен ДСБ да води политика към капсулиране и изолация, тоест от партия в управлението да бъде върната отново в състоянието на един клуб по интереси на малко интелигентни хора, от които нищо не зависи. Не трябва да се създават кризи, а да се търсят решения.“

Така здравният министър Петър Москов коментира пред бТВ решението си да остане министър на здравеопазването и изказа несъгласие с решението на лидера на ДСБ Радан Кънев. Той обясни, че в момента между РБ и ГЕРБ тече процес на съгласие да се направи анекс към коалиционното споразумение с ясен акцент върху правосъдната реформа и антикорупционното законодателство.

"Договорът се преподписва със срокове и с ясни цели, а кандидатура на Екатерина Захариева за правосъден министър е предложение, около което управляващата коалиция е обединена“, подчерта здравният министър.

„Не ми се случва за първи път да съм на различно мнение от ДСБ, два или три пъти са ме наричали предател, или гербаджия, но после моята позиция се е оказвала правилната за ДСБ, а хората, които ме наричаха гербаджия, сега са на заплата в ГЕРБ“, подчерта Москов и си пожела за рожден ден здраве и разум.

Според здравния министър работата на парламента не се свежда до избора на 5 или 6 магистрати, а ако РБ не беше във властта промените около съдебната реформа нямаше да се случат и на 1 процент, сега са се случили на 90%.

Москов съобщи още, че за разлика от други години, когато здравната каса завършва с дефицит около 400 млн. лева, тази година дефицитът на НЗОК ще бъде под 10 млн. лв.

"Екатерина Захариева е дясната ръка на президента Плевнелиев", убеден е здравният министър. И продължи: "На мен не ми е за първи път позицията ми в ДСБ да е различна от тази на мнозинството. Наричали са ме гербаджия, хора, които сега са на заплата в ГЕРБ", разкри той.

"Ние с Радан ще продължим да си водим разговорите. Тук става въпрос за принципно различие. Аз не съм съгласен с излизането от властта и отиването в опозиция. Надявам се, че Радан Кънев има път назад. Да приемем, че Блока е отстоял принципите си", добави здравният министър от РБ.

"Не приемам личната му позиция да се превръща в позиция на цялата партия", отсече Петър Москов по адрес на председателя на ДСБ.

"Пътят, по който Радан Кънев поведе партията е неправилен. Тези действия ще доведат до други, които после трудно ще можем да обясним", каза още той.