Варна, Кърджали и Пловдив са с най-ниски цени на горивата, като дизелът и бензинът се продават под 2 лева, пише „Телеграф”, като се позовава на специализиран сайт. Най-добре са във Варна, където „Лукойл” пусна на своята бензиностанция в квартал "Владислав Варненчик" масовия А95 за 1.75 лева. Иначе средно в града той се търгува по 1.95 лева.
Дизелът също е бил със 7.5 стотинки по-евтин от средната стойност за цената и се е предлагал по 1.94 лева за литър. В Кърджали пък масовия бензин е 1.98 лева за литър, а дизелът-1.96 лева за литър.

В Пловдив бензинът и дизелът струват съответно 2 лева и 1.99 лева за литър. Въпреки че рафинерията на „Лукойл” е в Бургас, цените на горивата тук са над 2 лева, неизвестно по каква логика.

В София цените на основните горива са твърдо над 2 лева, вероятно заради по-високите заплати на софиянци в сравнение с останалите градове в страната. Така, като теглим чертата, става ясно, че при 150 долара за барел у нас горивата бяха около 2.70 лева за литър, при 30 долара те вече струват 2 лева за литър.