Спорът между Делян Пеевски и Цветанов е оздравителен. Трябва да се говори за задкулисието с имена. Видя се, че това са имената на политици от ГЕРБ. Това заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Оказва се, че Пеевски се е срещал с Цветанов 40 пъти. Вероятно срещите между тях не са били и само толкова. Те най-вероятно са се срещали и извън МВР. Фактът, че двамата са се срещали, е от голямо значение за профила на Цветанов и Борисов. Обект на укора в тези срещи не е Пеевски, защото той е бил редови депутат, а срещу Борисов и Цветанов", коментира Местан.

"Не знам от какво естество са били тези срещи, знам само, че не са били политически, защото ДПС не е изпращал там Делян Пеевски", уточни депутатът.

"Осем месеца ГЕРБ организира бунтове, опита се да превърне Пеевски в олицетворение на злото, а са се чувствали уютно зад широкия гръб на Пеевски. Това е задкулисието - да правиш бунтове срещу някого, а да се срещаш с него", подчерта Местан.

"Ако публично обявя, че се срещам с някого - това не е задкулисие. Но ако един министър се среща с някого, а отрича - това е задкулисието. Пеевски трябва да каже и А, и Б и Г, оздравително е", коментира Местан.

"Онова, което компрометира съдебната система, това са лъжите на Цветанов. Няма нищо странно в това да се срещат вътрешен министър и главен прокурор, странно е, ако тези срещи се уреждат от друг човек. Не мога да вярвам на лъжите на Цветанов, той е патологически лъжец. Лъжите му са документирани", коментира Местен по повод твърдението на бившия вътрешен министър, че Делян Пеевски се е срещал с Цацаров непосредствено преди назначеването му за главен прокурор.

За кадруването

За 4 години ДПС се чувстваха тотално дискредитирани, на места по етнополитически критерии. Това създаде остро усещане за дискриминиране и несправедливост. Сега политиката на интегриране на властта.

Ще поискам справка на държавните служители във Велико Търново и ще видим няколко назначения дали могат да бъдат определени като много успешни на фона на стотици други.