ГЕРБ се нуждае от силен партньор, ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор. Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

„Що се отнася до днешното управление и коалиционното споразумение, което имаме с РБ, искам да благодаря на тези от тях, които днес подкрепиха законодателните промени. Колеги и приятели от РБ-ГЕРБ се нуждае от силен партньор, ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор, който да повишава градуса на напрежението и да смятаме, че това е правилният път за силна и обединена България. ГЕРБ и РБ трябва да бъдат силни партньори”, заяви Цветанов.

„2015 г. ще остане историческа за страната ни, защото тя даде много ясен знак за политическата воля, която беше декларирана от всички парламентарни групи за необходимостта от провеждане на съдебна реформа”, категоричен бе Цветанов.

„През 2015 г. има промяна на конституцията, която дава по-голяма независимост на съдебната система и се внасят поправки, които само пред 1-2 години бяха немислими за българския парламент”, посочи той.

Цветан Цветанов пожела да изрази категорично несъгласие с тези, „които превръщат Народното събрание в лабораторен експеримент и начин на публично говорене”. „Когато искаш да гласуваш за или против имаш правото си да го направиш, но не да бъдеш част от лабораторни експерименти, които наблюдаваме от някои хора. Септември 2015 г. беше исторически, защото никой не смяташе, че ще се съберат 180 гласа, а гласовете бяха 204”, припомни Цветанов.

Според него това, което се случи днес, дава началото на тези законодателни промени, които ще обединяват, а не разединяват.