Има положителни допинг проби от последното Световно първенство по вдигане на тежести в Хюстън (САЩ) и според неофициална информация трима от хванатите са състезатели на Азербайджан, а двама от тях са българи.

В средите на родните щанги се говори, че става въпрос за Валентин Христов, който стана трети в кат. 62 кг., както и за Силвия Ангелова, а третият е местен щангист, пише "Труд". Ако информацията се потвърди, двамата би трябвало да бъдат наказани доживот, защото тяхното провинение е второ със забранени препарати. Сред хванатите не е Боянка Костова, която стана шампионка за азерите в Хюстън с два световни рекорда в кат. 58 кг.

По-късно германската агенция ДПА съобщи за положителната проба на Ангелова, но липсваше името на Христов. Според публикацията общо четирима щангисти на Световното са с позитивни тестове, но имената на другите засега не се съобщават. Христов и Ангелова се върнаха на подиума през април след изтърпяно 2-годишно наказание заради допинг на Европейското в Албания през 2013 г.