Топ 3 в секторите, в които се инвестира най-много в България, са машиностроене, производството на автомобилни части за големите автомобилни концерни и аутсорсингът, който е един от интересните сектори и към момента дава приблизително 3% от БВП на страната. Това каза председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, съобщава БГНЕС.

„Инвестициите в България не намаляват", коментира той. За периода януари-септември 2015 г. спрямо същия период на 2014 г. инвестициите са нараснали с 26%.

„Ако наложим цифрите от януари до септември, това са 1,1 млрд. евро. За цялата изминала година имаме инвестиции в размер на 1.3 млрд. евро. Със сигурност тази година резултатите ще бъдат и по-добри", посочи Янев.

Според него това се дължи на политическата и икономическата стабилност на страната ни на фона на страстите в съседните държави.

"Ако имаме стабилно правителство, това се отразява и на икономиката на страната ни. При положение, че към момента управляващата коалиция стои стабилно, всичко е вече въпрос на това да видим и резултати от тази стабилност. В икономиката това най-явно се вижда", посочи той.