Пусни им мухата и им гледай сеира. Примери – безкрай. Един от най-ярките – стъпването на Луната. Някъде през 70-те някои люде в Щатите изпитват въпиюща нужда от слава и печелене на пари. Както и от това да плетат интриги. То си е типично за човека. Тъй тръгва гадният слух, че експедиции до естествения спътник на Земята не е имало. Че всичко е скалъпено от НАСА. През 1974 година Бил Кейсинг сътворява уникалния пасквил, озаглавен: „ Ние никога не отидохме на Луната: Американската измама за 30 милиарда долара”. Началото е дадено. И после като се започва – още книги, филми, интервюта и сензационни кадри, че човешки крак не е стъпвал там.
 
Породиха се спорове, които завървяха със страшна сила и с появата на интернет. Потопиш ли се във виртуалното пространство, ще откриеш множество „доказателства”, че нито Нийл Армстронг, нито Едуин Олдрин, нито един от останалите десетима астронавти са били на Луната. „Най-желязното”, всъщност – най-смешното „доказателство” е, че американският флаг се веел. Как така ще се вее, след като на Луната няма атмосфера. То че няма атмосфера, няма, ама... Всъщност, има, но е силно разредена и нищожна в сравнение със земната.
 
Истината е една. Експедиции е имало. От Аполо 11 до Аполо 17 включително в периода юли 1969 – декември 1972 година. С изключение на Аполо 13. Там историята я знаете, даже и филм с Том Ханкс излезе. Дванайсет астронавти кацат на естествения ни спътник и го изследват. Първият е Нийл Армстронг, а последният – Юджийн Сърнан. 
Помните ли кога американците започнаха да изпращат хора на Луната. В апогея на Студената война, когато Щатите и СССР се надпреварваха да бъдат лидери във всички възможни сфери. Битката беше жестока и се пресели и в космоса, където руснаците имаха превес. Първият космонавт бе техен, първият, излязъл в открития космос – също, първата жена-космонавт - също, както и още няколко първи места. Американците, виждайки че изостават, си поставят голямата цел. Да пратят човек на Луната и да ударят Съветите, които вече бяха изпратили там първия спускаем апарат.
Забележете обаче нещо много важно. В тези години разузнаването работи на максимална степен. Само да кихне американецът, руснакът на секундата разбира. И обратно. Навсякъде има внедрени агенти. Включително и съветски в НАСА. 

Ако в действителност човешките експедиции до Луната са били мит, нима смятате че Москва нямаше да разбере. Нима Съветският съюз нямаше да вдигне патардия до небесата, да извади доказателства и да посочи публично с пръст американския мошеник. Щеше и още как! На секундата! Руснаците са знаели за всяка стъпка на НАСА и ако наистина походът на Армстронг и колегите му е бил измислица, съветските медии, включително и нашите, начело с официоза „Работническо дело”, щяха да изригнат.
Апропо, тези близо 400 кг лунни камъни, които астронавтите пренасят за изследване в шестте си успешни експедиции, от пустинята Невада ли са взети?
 
Накрая за прословутия флаг. Преди дни легендарният Алексей Леонов – първият човек, излязъл в открития космос, го обясни кратко и ясно: „Знамето е било армирано и навито на руло. Когато го поставиха, измъквайки го от калъфката, то се разви и се създаде впечатлението, че е духнато от вятър. Първият екипаж – този от Аполо 11, не е успял да разгъне флага до края. Поради  тази причина знамето е на вълни, все едно се вее...После другите експедиции решават, че така им харесва и оставят и техните флагове по същия начин - неразгънати докрай.”
 
А нали се досещате, че същият този Леонов щеше да е един от първите, които щяха да разберат, ако е ставало въпрос за конспирация.
 
Замислете се върху всичко това... 

Тази история трябва да бъде захвърлена някъде из открития космос. Защото е грехота да се задрасква едно от най-големите постижения в историята на човечеството – стъпването на Луната.