Автомагистрала „Струма” край град Кочериново буквално е „разграден” двор, след като вече 22 дни няма кой да възстанови предпазната ограда, разкъсана при пътно-транспортно произшествие. А новите, по-скъпи винетки вече са на пазара, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.
На 23 ноември студентка, водач на лек автомобил „Фиат” излетя от ЛОТ-2 на АМ „Струма”, разкъса предпазната ограда и спря насред полето при гара Кочериново. Пътно-транспортното произшествие стана на излизане от тунела при кв. „Левски” на град Кочериново.
Младата дама на излизане от тунела, на дясната крива върху виадукта губи контрол върху автомобила, отърква се в новите мантинели, след което излиза вдясно от магистралата, тъй като в участъка няма мантинела, спуска се 3-метровия скат. След това „прелита” през отводнителната канавка, къса мрежата на оградата срещу животни, за да спре едва след 50-на метра, насред полето.
Така студентката нанесе първата „пробойна” в откритата на 22 октомври автомагистрала. Припомняме, че на 22 октомври, 4 дни преди местните избори, президентът Плевнелиев, премиерът Борисов, министрите Лиляна Павлова и Петър Москов рязнаха вкупом лентата на ЛОТ-2, свързващ Дупница с Благоевград.
Новите, 97-левови вече винетни стикери от вчера са на пазара. А разкъсаната ограда на автомагистралата няма кой да поправи вече 22 дни. Три от коловете й са кой, паднал, кой наклонил се. Свързващата ги мрежа е разкъсана. А тя се поставя с цел животни да не излизат на магистралата. Преди около месец благоевградчанин имаше на нея среща с крава. В участъка от ЛОТ-2 в района на с. Мурсалево той налетя по тъмно с автомобила си върху крава, движеща се необезпокоявано по автомагистрала „Струма”. Самият водач бе невредим, но на автомобила му бяха нанесени материални щети, зарече се да съди АПИ. Според пътната агенция, кравата минала през открадната врата в оградата.
На разкъсания участък по ирония също има врата, но тя е здрава. До нея обаче оградата липсва, но врата има. Така тя в случая е като във вица за вратата в полето и закона.
15-ина метра от оградата зеят от 23 ноември, но няма кой да я възстанови. Може би АПИ чака приходите от продажбата на винетките? Пробойната при гара Кочериново е особено опасна, тъй като в този участък няма мантинела. Така животно би се озовало на самата автомагистрала. Представяте ли си какво може да се случи ако при скорост от 120-на километра в час блъснеш излязло на платното куче, или пък не дай боже-крава.
На ЛОТ-2, свършващ при Благоевград вече са факт и първите кърпежи, а няма пълни два месеца както е пуснат. На кръговото, през което се навлиза в ЛОТ-2 откъм Благоевград, асфалтът подаде, вече е факт първата кръпка от около 2 квадратни метра.
Нагъна се асфалтът и на влизането в пътния възел с двете кръгови откъм село Зелен дол.