Повечето от лидерите на партиите в Реформаторския блок (РБ) обявиха преди началото на Изпълнителния съвет на блока, че вярват в неговото единството и в това, че разумът ще надделее.

Това заявиха пред журналисти Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. Радан Кънев и Меглена Кунева отказаха коментари.
На "Раковски 134", в централата на СДС, се събраха петимата лидери на партиите от РБ, заедно с четиримата министри, излъчени от блока. На сбирката не присъства единствено образователният министър Тодор Танев.

Мисля, че ние винаги сме били едни от най-големите поддръжници на запазването на Блока и той да продължи по начина, по който е работил до момента, като не се отклоняваме от основните принципи, които възприехме още в началото, каза лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев.

На въпроса дали Ненчев би подал оставка като министър, той отговори: „Бих направил всичко, което реши РБ, защото ние сме част от него и се съобразяваме с решенията”.

Блокът е силен, когато е по-голям и по-единен. В тази посoка ще продължим да работим и затова разбирайте нашето мълчание до момента като усилие и действие в тази посока, каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов преди срещата.
Той посочи, че позицията им е РБ да бъде максимално консолидиран, единен и силен.

Депутатът Румен Христов заяви, че се надява да останат заедно.

С категоричното да и Божидар Лукарски отговори на въпроса дали ще се запази целостта на блока.
Изпълнителният съвет на РБ обсъжда общата позиция и действията си оттук нататък с оглед на създалата се ситуация сред партиите от съюза.