Бившият военен, който простреля при самоотбрана маскирани нападатели в столичния жк "Връбница", проговори пред камерата на Нова телевизия. Човекът чистосърдечно разказа как се е случило всичко."Връщах се от работа, носех пакет с кайма. Жена ми като се върне от работа, да сготви нещо набързо. На площадката между 4 и 5 етаж са били тези мъже. Маскирани бяха, двама. Аз понечих да отключа вратата и по едно време се извърнах назад. На метър зад мен ме налетяха двама маскирани. Не знам, Господ беше с мен. Виках „Помощ” с всички сили. Те ме удариха, паднах, бях на колене, главата ми допря в мозайката. По някаква случайност, инстинктивно, 20 години съм бил офицер, извадих оръжието си, заредих го и гръмнах. От 40-50 сантиметра гръмнах. Мислех, че ще падне някой. Нищо не стана. Вторият път – видях крак и гръмнах в крака. Другият се уплаши и започна да ме притиска надолу. „Махни пистолета”, викаше. Щях да гръмна и трети път, но пистолетът засече. След което той започна да ме моли: „Не ме убивай! Обещай ми, че няма да ме убиеш”, разказа нападнатият.


Бившият военен показва как е прострелял нападателя си 

"В това време комшията ми отвори вратата си човекът, видял какво става, върнал се да си вземе газовия пистолет. И като той излезе, този с маската тръгна да бяга. Бях сигурен 1000%, че съм го уцелил. Една обелска мутра", допълни потърпевшият.

Бившият военен бе категоричен, че трябва да се разшири разрешението за ползване на оръжие. „Цял живот не съм спал. Загубих говор и картина: "Трябва да са ненормални, ако ми повдигнат обвинение. Крещях неистово. Това ме спаси и изглежда ги паникьоса тях".