Преди време разказахме за Николай Иванов от асеновградското село Горни Воден и неговата борба с рака. Тогава съпричастни с болката на младия човек станаха много хора, които дариха средства, за да помогнат на младежа да изплати дължимото към испанска клиника в град Памплона. Но за да бъде довършено лечението са необходими още средства, така че дарителската кампания продължава... В Испания специалистите върнаха от ада Николай, който, въпреки страшната болест, която му откриха, не се отчая. През 2011 г. семейството на 27-годишният младеж научава, че на Николай е открит тумор на дебелото черво. Започват изследвания и неуспешни лечения.

В ситуацията настъпва обрат, когато лекарка от софийска клиника препоръчва на семейството лечение в Испания. Роднините продават всичко - апартамент, коли, имоти, и заминават за чужбина. След множество операции в испанска клиника, Николай е спасен. Обаче цената, която трябва да плати за успешно лечение е 140 хиляди евро. Близки на младежа започват да събират пари чрез дарителски кампании, тъй като всеки месец на сметката на болницата трябва да се превеждат по 1 500 евро, а има и други разходи. Наскоро Николай отново беше на лечение в Испания за терапия и ваксина. Ваксината е съставена от туморно вещество на пациента, което трябва да отблъсква раковите клетки и да приема добрите, обяснява младежът.

На 26 февруари той пак заминава за Испания, където ще бъде извършена пластична операция на мястото на операцията. Тази интервенция струва 10 хиляди евро. Парите са събрани от дарители, чрез кампании на различни медии.
От 25 до 28 февруари в МОЛ „Галерия” в Пловдив Златка Димитрова-Черната Златка организира благотворителен базар за Николай Иванов. Предстоят и два благотворителни концерта. Сумата, която остава да се дава на испанската клиника е общо 75 хиляди евро и тя е непосилна за семейството на Ники. Бащата е починал. Заради болестта си Ники не работи, а майка му се е върнала от Гърция, където е работила, за да се грижи за болния си син.

Въпреки всичко преживяно, Николай не е обиден, не е разочарован, не е депресиран. Усмихва се благо, когато разказва перипетиите си. В думите му има толкова хъс за живот, че не можеш да не се трогнеш.
„Искам тук да живея, тук да създам семейство. Искам да работя в моята родина”, казва Ники. Той жадува да намери любовта, защото е пропуснал две от най-хубавите си години в битка с тумора. И накрая го е победил.
Близките на Ники се обръщат към всички със със зов за помощ, за да се съберат необходимите 75 хиляди евро.

В момента тече ДМС-кампания за събиране на средства чрез SMS с текст на латиница DMS NIKOLAY на номер 17 777.

Средства се събират и в

Обединена Българска Банка по дарителска сметка
на Николай Владимиров Иванов –
BIC UBBS BGSF № BG56UBBS80021088498330