Най-добрата българска състезателка по културизъм Нели Митрева, която от няколко години е личен треньор на няколко американски политици, сега започна да води и физическата подготовка на част от армията на САЩ, съобщи chicago.bg. Както е известно, засега Митрева е единствената българка с професионална карта.

Бившата национална състезателка по лека атлетика се грижи за физическата подготовка и хранителния режим на войници от Американската армия и Марин Форс. Част от тях тя подготви за мисии в Афганистан.

„Настоящата годината беше много успешна за мен, както в състезателен, така и в професионален план. Завърших отлично всичките си състезания през сезона и започнах работа с много нови клиенти. Нещото, с което най-много се гордея, е че ми бе доверено да подготвям и поддържам физическата подготовка на Американската армия и Марин Форс“, сподели състезателката.

Митрева работи както с жени, така и с мъже.

„Работата ми с военните е огромно удоволствие за мен. Те много слушат и имат голямо уважение и респект към мен. Работата с жените минава по-гладко. Те са много по-мотивирани и дисциплинирани. Никога не се оплакват. Винаги след работа с тях се чувствам пълна с енергия и направо „избухвам“ на моята лична тренировка“, смее се бившата атлетка.

По време на нейните състезания, доста от хората, които подготвя, ходят да я гледат.

„Много от моите клиенти и войници ме гледат по време на състезания. Те казват, че това е най-добрата мотивация за тях, с която издържат на моите тренировки и хранителен режим. Това ме прави много щастлива.“

Българката с най-атлетично тяло сподели и гледната си точка за това, кое е по-лесно – да тренираш политици или войници?

„Това са два типа хора, които вършат коренно различна работа, която пък от своя страна е с коренно различни цели. Тренировките на армията е насочена за постигането на техните цели по време на работа (мисии), а тренировките на политиците е да „изплакнат“ мозъка си от прекалено много мислене по вътрешната и външна политика на Америка“, смее се Нели.

Освен, че е успешна в своя бизнес, преди няколко дни Митрева започна подготовка за сезон 2016. Той за нея започва на връх националния ни празник – трети март, с най-комерсиалния международен турнир в света „Арнолд Класик“, който ще се проведе в Кълъмбъс, щата Охайо. След него, треньорът на Нели ще даде повече яснота за следващите състезания на единствената родна професионалистка в културизма.