Международни проучвания, цитирани от в.“Дейли експрес“, определи топ 10 на най-палавите в сексуално отношение нации в света.
На кое място се нареждаме ние?
Вижте класацията:

1. Гърция
Традициите на страната в секса са още от най-древни времена. Според проучване от 2012 г. средностатистическият грък прави секс 164 пъти годишно и практикува средно шест дейности в спалнята, сред които ролеви игри.
2. Бразилия
Страната е родината на прашките. Направено през 2014 г. проучване показа, че бразилските любовници са най-издръжливи в леглото.

3. Русия
Скорошно проучване установи, че сред жените в Европа най-активни сексуално са рускините, които правят секс средно 12 пъти месечно.

4. Китай
През последните осем години само в Пекин са отворени 5000 сексшопа. Над 70% от секс играчките в света се произвеждат в Китай.
В страната дори се организира годишно Секспо.

5. Полша
Страната дори има годишен фестивал Еротикон, на който се показват най-новите секс играчки и механизми.

6.Италия
Не само младите италианци се наслаждават на секса. Скорошно проучване в страната установи, че 32% от хората над 60-годишна възраст също се отдават редовно на интимни ласки.

7. Малайзия
Малайзия е силно консервативна страна, като предмет на спорове е дори сексуалното образование в училищата. Зад затворените врати на домовете си обаче малайзийците дават воля на силното си либидо.

8. Испания
Страната е известна със сексуално заредената си култура. Славата на най-палавото място в Испания има Барселона.

9. Швейцария
С прогресивните си възгледи за легализирането на проституцията, популярността на лицензираните публични домове и либералното отношение към порнографията, Швейцария е известна като една от най-освободените сексуално страни в света.
Направено през 2013 г. проучване показа, че 21% от швейцарците окачествяват сексуалния си живот като „превъзходен“, а други 20% са любители на секса на открито.

10.Мексико
Проучване от 2014 г. показа, че Мексико се нарежда сред държавите в света с един от най-високите проценти на сексуално задоволство.
През 2008 г. се наложи в страната да бъдат раздадени 700 000 копия от образователни книжки за секса сред студентската популация, след като беше установена нейната сексуална неудържимост. 
Според проучванията гърците са най-големите любовници, а нашата нация е от по-въздържаните, след като въобще не присъства в класацията.