От 33-мата задържани за 24 часа митничари на „Капитан Андреево” вчера сутринта, на 14 арестът е удължен с прокурорско постановление на 72 часа, съобщава „Марица”. В момента те се намират в следствения арест и ако им поискат мерки за неотклонение, те би трябвало да се гледат в Софийския специализиран съд.В 15 часа днес се очаква да бъде дадена специална пресконференция по случая.

След знаковите арести вчера опашките от тирове на „Капитан Андреево” вече стигат 15 километра.

Малко по-рано днес стана ясно, че Специализираната прокуратура може да привлече като обвиняеми над 20 от задържаните митнически служители при вчерашната специализирана полицейска операция граничния пункт.

Все още не ясно обаче за колко от тях ще бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това зависи от събраните до този момент доказателства и степента на съпричастност на всеки един служител към престъпната схема.

При обиска в домовете на задържаните при спец акцията бяха открити общо 100 000 лева. Разбитата организирана престъпна група бе уличена в получаването на подкупи. Арестувани бяха 33-ма митничари. Между тях е и началник смяна.