Севернокорейската поп група Моранбонг (Moranbong) изненадващо прекрати турнето си в Китай, още преди да е започнало. Това щеше да е първата международна изява на женския квартет и рядка демонстрация на културен феномен от затворената страна.

Момичетата съчетават традиционна корейска музика с някои влияния от западния поп, като разбира се включват и правителствена пропаганда.
Те са едни от най-популярните артисти в откъснатата страна, като според Би Би Си има много информации, че са лично подбрани от лидера Ким Чен Ун.

Наред с това в консервативата Северна Корея групата често излизат в много предизвикателни облекла. Освен че пеят, дамите свирят на редица инструменти - електрически цигулки и китари, пиано и други.

Турнето им в Китай включваше 3 концертни изяви и официално имаше за цел да подобри връзките между двете страни. В петък Моранбонг, облечени във военни униформи, бяха официално изпратени на гарата в Пхенян от правителствени и военни официални лица.

Те се усмихваха и махаха на феновете си при пристигането и потеглянето си от хотела в Китай.

Изненадващо групата се озова на летището в Пекин в събота и се качи на самолет за Пхенян. За момента няма официално изявление от Китай или Северна Корея за прекратяването на турнето.

Съпругата на Ким Чен Ир е бивша солистка в тази група, което обяснява и интереса на диктатора към нея.