Не мога да приема връщането на ДСБ в капсулация, независимо от трудностите по пътя. Здравна реформа, както и всяка друга реформа може да се случи само, ако зад нея има стабилно мнозинство и само ако тя минава през лостовете на управлението. Това заяви министърът на здравеопазването

Петър Москов след откриването на Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в Пирогов.

Относно евентуален вот на недоверие на БСП за здравеопазването, Москов каза: Моята оставка ДПС и БСП я искат от първия ден.

Той заяви, че всяка една точка от решението на ДСБ е описана в позицията на ДСБ, а всичко друго било спекулация. „За една политическа партия смисълът на съществуването й е да реализира идеите си във властта. От тази гледна точка за мен е важно ДСБ и РБ да реализират идеите си във властта-тежко, с битка”, добави Москов. Той бе категоричен, че за него е важно РБ и ДСБ да препотвърдят, че смисълът е да променят държавата заедно. Можеш да загубиш битка, но не можеш да загубиш войната, добави Москов.

Той добави, че в здравеопазването се случват добри неща, защото РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение. Москов посочи, че има 1,5 млн. вкарани в модерно оборудване и инфраструктура на реанимацията на „Пирогов“. Той обясни, че след като са обновени всичките операционни зали на детската хирургия, предстоят в следващата година строителните работи по европрограмата за модернизация за спешната ни помощ и за цялото спешно приемно отделение и шоковата зала. „Искрено се надявам, че това са добри неща. Те се случват и заради това, че РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение и са влезли в управлението. Пак казвам това нещо беше замразено за 2 години, какво е коствало да се размрази и да се осигури финансирането, това е отделен въпрос“, добави Москов.