Вотът на недоверие на БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в УМБАЛСМ „Пирогов“ след откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в болницата, предаде „Фокус.

На въпрос дали е пострадало доверието към здравния министър, премиерът отговори: „Първо искам да честитя на „Пирогов“ за това, което беше направено. Съжалявам и може би е хубаво да ги питате тях в какви условия работеха. Тук идват всякакви пострадали. Виждате колко е хубаво с най-съвременна апаратура. Това е важното към деня. Това сме правили през тази година и нещо с министър Москов.

Чух за вота на недоверие, който от БСП готвят и той е абсолютно основателен, защото този проект тук две години беше замразен и хората се лекуваха в ужасни условия, докато този министър направи така, че самите професори, доктори, ето ги зад мен сега вътре споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа“, каза премиерът.

Втора основателна причина според него е, че здравната каса при 400 млн. дефицит миналата година, тази година ще да е под 10 млн. лв.„Сиреч това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как. Оттук насетне мога да кажа, че съм убеден, че вота няма да мине, защото в здравеопазването се направиха доста неща. Още се правят, реформата върви.