Наркоманите са най-безмилостни към създателите си.
Българите все по-често бият родителите си през тази година. Има и много смъртни случаи, в които пияни наследници пребиват до смърт с юмруци или директно забиват ножа в гърба или корема на майка си и баща си. Това разказват пред „Всеки ден" криминалисти, които са шокирани от всичко, което се случва в държавата през последните години.
Само за 2014-а към пловдивска фондация за защита са се обърнали за помощ 280 души, 85% от които са жени. Средната възраст на пострадалите е между 44 и 50, което дава основание да се твърди, че все повече ще се увеличават пострадали от деца и внуци възрастни родители. Това наблюдение се потвърждава от факта, че всяка четвърта жертва попада в тази категория.
Причина за растящото насилие към родители и баби и дядовци е все по-честото оставане у дома на пораснали деца, спор за имоти, наркотици. Само в 8% от случаите насилието е извършено от родители към деца. Безспорно най-много сигнали за пострадали родители идват от столицата, където наркоманията е сериозен проблем. Статистиката в София показва, че там 84% от насилието към родителите идва именно от наркозависими младежи.
Столичните ченгета са категорични, че при тях да се оплакват идват по-малко от 8% от пострадалите родители. Голям е процентът и на тормоз на възрастни хора от наследниците им. В този случай става дума най-често за пияни зрели хора, които не понасят критиките на създателите си и в нетрезво състояние раздават юмручно правосъдие.
Жена умори баща си и сина си с отрова
32-годишна млада жена слага талий в шишето за вода на татко си, който е бивш служител-химик на Държавна сигурност. Едва след като се оказва, че синът й също е отровен, се прави ексхумация на трупа. Така е разкрито двойното убийство. Изведнъж бащата ляга болен. Не може да ходи, успява да се придвижва само с патерици. Има съмнения, че е засегнат нерв. Правят му пункция в гръбначния стълб. Междувременно косата му опадва. В това състояние той живее 6 месеца, после умира.
Дни след това първородното внуче на загиналия се разболява. Става ясно, че детето е отровено – симптомите на болното момче подозрително приличат на тези при болестта на починалия му дядо. Тогава за първи път се прокрадва съмнението, че полковникът е бил отровен. Единственият начин да се провери това е трупът му да бъде ексхумиран. „Исках да накарам баща ми да страда, той беше деспотичен. Затова го и трових бавно“, е обяснението на дъщерята.