Към момента нямаме номинация за правосъден министър. Водят се разговори. Смятам, че съвсем скоро ще имаме номинация, която ще може да се обсъжда между парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.По думите му всеки може да бъде разглеждан като номинация, в това число и Меглена Кунева. „В запазването на добрия дух ще изчакаме какво ще предложат реформаторите”, заяви той. 

Цветанов посочи, че добрата новина от парламентарното заседание в сряда била, че са се събрали 204 народни представители, които са подкрепили конституционните промени. „Лошата е, че Радан Кънев напуска и освобождава постовете”. 

„Ако не бяхме отишли в този вариант, нямаше да имаме никакви конституционни промени”, подчерта Цветанов. „В преговорите някои парламентарни групи направиха компромиси, които в началото изобщо не искаха да се подлагат на обсъждане. В момента имаме разделение на ВСС на две колегии; имаме вече отмяна на тайното гласуване, но в началния етап беше немислимо; имаме избор на парламентарна квота с 2/3”, подчерта той. 

„Не смятам, че олигархията си има държава. Ако има нещо вярно, трябва да бъдат назовавани нещата с истинските им имена”, каза бившият вицепремиер, коментирайки обвиненията на председателя на ВКС Лозан Панов.