Снайперист от специалните британски части (SAS) успя да ликвидира петима джихадисти от ДАЕШ ("Ислямска държава") само с три изстрела и така предотврати самоубийствена бомбена атака от тяхна страна, информира "Експрес".Ветеранът от SAS изстрелял три отлично насочени куршума от 800 метра по терористите веднага след като те излезли от "фабрика" за приготвяне на бомби, намираща се близо до град Мосул в Ирак.

Той открил огън веднага след като видял, че те са облечени с дебели якета в горещото навън време - знак, че отдолу по тялото си са разположили колан с експлозиви.

Първият куршум на снайпериста попаднал в зоната на кръста на единия джихадист, предизвиквайки експлозия, която го убила, а също така умъртвила и двамата му охранители от ДАЕШ застанали близо до него.

Вторият самоубиец-атентатор бил улучен в главата, а третият бил ликвидиран с един куршум, докато се опитвал да се върне обратно във "фабриката" за бомби.

От британската армия коментираха за "Експрес", че това е била "класическа мисия на SAS".

"Преди около три седмици разузнаването се сдоби с информация, че мястото е използвано за направата на бомби. С тази изключителна стрелба само с три куршума снайперистът спаси животите на стотици невинни хора".