Има едно нещо, което всички собственици на смартфони искат да се подобри в техните устройства и това е живота на батерията. Нашите смартфони са едно малко технологично чудо. На практика, те притежават техническите характеристики на джобен компютър, който може да изпълни почти всяка наша прищявка, пише digital.bg.
За съжаление обаче без батерия, тяхната функционалност е неизползваема. Ако имате желание батерията на вашия iPhone да издържи по-дълго време, разгледайте съветите на Phone Arena за това как да разберем кое приложение изтощава батерията на нашия iPhone.
1. Отидете в Settings > Battery.
2. Ще се отвори списък, приложенията които са най-отгоре в него са виновни за бързото изтощаване на батерията на вашето устройство. Може да получите тези данни за последните 24 часа или за последните 7 дни.
3. За повече подробности, кликнете върху иконата на часовник.
4. За да получите още по-добра представа за това какво се случва с вашата система, може да кликнете и върху бутона „Last 7 Days“. Тази информация ще ви помогне да си изградите по-добра представа за това, кои приложения ви създават най-големи проблеми.
Когато имате цялостна представа, ще може по-трезво да вземете мерки. Ако решите, че може да живеете без тези приложения, просто ги изтрийте. Ако приложението е важно за вас, отидете в Settings > General > Background App Refresh и махнете отметката от това приложение. По този начин вие му забранявате да работи във фонов режи.