Има толкова много неща, които могат да предизвикат главоболие - крайни срокове, досадни колеги, задръствания, спорове. Невероятно, но дори и хубави изживявания могат да предизвикат болки в главата. Не е нужно винаги да пием купища хапчета, за да излекуваме така досадната болка.Съществуват много домашни средства, които успешно могат да се справят с мигрената. 

3-4 по-големи глави лук се счукват и се смесват с 1 супена лъжица сол и 100 г зехтин. Сместа се сипва в двойна марля и се налага върху челото и слепоочията. Компресът леко се превързва, пише struma.bg.

Джинджифилът също доста успешно може да помогне при мигрена, защото възпрепятства синтеза на простагландин. Освен това помага да се потисне гаденето, което често съпровожда мигрените. Пригответе чая, като сварите на тих огън в покрит съд три четвъртинки от корен от джинджифил в две чаши вода в продължение на 30 минути.

За да облекчите главоболието, капнете по една-две капки масло от мащерка илирозмарин върху всяко слепоочие и върху челото си. Втрийте внимателно в кожата, след това го оставете за няколко минути да попие. В изследване от 2010 г. учените са установили, че маслата от мащерка и розмарин съдържат карвакрол - субстанция, която влияе като инхибитор, подобно на популярните и широко използвани лекарства.

В студените зимни месеци проблемите с главоболието се засилват при много хора. Смесете една чаена лъжичка ситно смляна канела с една чаена лъжичка вода и нанесете сместа върху челото си. Тази мярка има доказан ефект при главоболие, което е причинено от студен вятър.

Наложете парченца сурово цвекло по слепоочията и челото си. Цвеклото извежда оловото от организма и има успокояващ ефект за кръвоносните съдове на главния мозък, което също ще допринесе за намаляването на болката.

Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдя, че хората с мигрена трябва да държат в кутията си с лекарства и таблетки магнезий.