Зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов ще подаде оставка като председател на вътрешната комисия в Народното събрание. Това е едно от решенията на партията от заседание на националното й ръководство, което се проведе в събота в Поморие.
Припомняме, че ДСБ свали доверието си от правителството на Бойко Борисов, следвайки примера на своя лидер Радан Кънев, който първи публично излезе в опозиция след гласуване на промените в Конституцията, касаещи новата структура на съдебната власт и с цел реформа в системата. Примерът му бе последван часове по-късно от Гроздан Караджов, който се оттегли като председател на транспортната комисия в парламента.
"Ябълка на раздора" в коалицията, както на Реформаторския блок, така и на управляващата, стана приемането на предложението на АБВ за квотното разпределение във Висшия съдебен съдебен съвет(ВСС) и отхвърляне на предложението на Реформаторския блок, по което през юли бе постигнат "историческия компромис".
Първата оставка бе от срана на правосъдният министър Христо Иванов, която веднага бе приета от премиера Бойко Борисов.
Здравния министър д-р Петър Москов обаче избра да остане на поста си, като напуска зам.-председателското място в ДСБ и остава само нейн член. Според него решението му е лично, но е подкрепено от съпартийците му.
 
Лидерът му Радан Кънев обяви, че пътищата му с Мосов вече се разделят, след като е отказал да подаде оставка като министър и да се съобрази с партийната воля.