Засилващите сексуалното желание афродизиаци са известни на всички. Има обаче и продукти, които предизвикват противоположния ефект. Добре е да ги знаем, за да не ги поднесем на интимната вечеря на любимия и после да останем с пръст в устата.В никакъв случай не поставяйте на масата пържени картофи, чипс, газирани и подсладени напитки. Аспартамът, съдържащ се в последните, влияе върху нивото на хормона на щастието - серотонин. По-рано към убиващите либидото продукти попадаха само белият хляб, печивата и продукти с повишено съдържание на прости въглехидрати и захар. Сега диетолозите са прибавили в кървавия списък и млякото и неговите производни - изварата, сметаната, сиренето и кашкавала. Според учените в тях се съдържат антибиотици и хормони на растежа, които оказват влияние на общия хормонален фон на организма.

Не е препоръчително и кафето. Кофеинът повишава усещането за тревожност, което пък веднага се отразява на сексуалния мерак. Сред забранените неща е и ментата. Макар да ви осигурява свеж дъх, тя ще ви накара да забравите за либидото си. 

Консервите също са забранена зона, понеже в тях се съдържат много вредни добавки, които вдигат кръвното. То от своя страна понижава притока на кръв към половите органи и самолетът остава спуснат.

Избягвайте и пуканките, които приготвяте в микровълновата. Незалепващото покритие на пакетчетата съдържа перфлуороктанова киселина, която влияе върху мъжествеността.