Аз съм министър на Реформаторския блок. Това, което правя като министър, е политика на РБ.

Това обяви пред бТВ здравният министър Петър Москов, който напусна зам.-председателския пост в ДСБ, за да остане здравен министър. Малко преди него Радан Кънев заяви, че политическият му гръб като министър на здравеопазването се казва Бойко Борисов.

Аз моля никой от РБ да си позволява да коментира ДСБ, заяви още Москов като се аргументира, че присъствието на ДСБ в РБ като опозиция е начин политиката на мнозинството да бъде надграждана.

Според него коалиционните решения трябва да се спазват, защото в противен случай ще става дума за действия на една две три партии, капсулирани в малки общности.

За петъчния разговор с премиера Бойко Борисов Москов заяви: „Аз не съм коментирал поведението си с Борисов от гледна точка на намеренията за подаване на оставка. Той също не се е занимавал с моето решение. Имахме тежък диалог за предстоящо гласуване в парламента”.

На въпрос как оценява управлението той коментира, че „управлението е толкова стабилно, колкото са стабилни неговите съставки. Ако моето решение да остана част от правителството повишава тази стабилност или взривява подкрепата, това се отразява на управлението”.

„Позициите се отстояват – с ежедневна битка. Промяната, не се случва когато се отдръпваш, а когато действаш. Никога няма да си позволя завоювани от демократичната общност позиции, за да може ДПС да се настани във властта”, каза Москов.

В следващите дни аз сигурно ще работя за номиниране на достойна кандидатура за правосъден министър, за да може да продължи реформата на Христо Иванов. Това го правя в качеството си на министър от РБ”, каза още Москов.