Привърженици на групата „Анонимните“ обявиха война на Доналд Тръмп заради предизвикалото сериозни противоречия негово изказване за забрана на мюсюлманите да пристигат като бежанци в САЩ.

Групировката пусна в социалните мрежи видеозапис, в който неин член подлага на критика кандидата за президентския пост в САЩ. „Анонимните“ също така за кратко време са хакнали сайтовете на един от големите имоти на Тръмп - „Тръмп тауър“ в Ню Йорк.

Обвинението на „Анонимните“срещу Тръмп е, че със заплахата за забрана на мюсюлманите да пътуват до САЩ на практика той е оръжие в ръцете на Ислямска държава (ИД). „Колкото повече изглежда, че САЩ взимат на мушка мюсюлманите, а не радикалните мюсюлмани, можете да сте сигурни, че ИД ще използва това в кампанията си в социалните медии“. Представителят на „Анонимните“ предупреди Тръмп да помисли два пъти преди да каже каквото и да било.

Изглежда, че критиките срещу Тръмп са свързани с „Операция ИД“ на „Анонимните“. Привърженици на хакерската групировка издирват в социалните мрежи адреси и страници на привърженици на ИД и се опитват да ги отстранят или преместят.“Анонимните“ провеждат и офанзива срещу ИД, в рамките на която наводняват социалните мрежи с подигравателен снимков материал за джихадистите.