Здравословният начин на живот би трябвало да включва редовни физически упражнения, балансирано хранене и достатъчно поемане на течности. За съжаление стресовият начин на живот влияе както върху здравето, така и на тялото. Ето и няколко съвета, които ще помогнат по-лесно да променим начина си на живот.

- Намалете сладките - няма нищо лошо, ако не може да живеете без сладки. Един сладкиш или блокче шоколад на ден няма да навредят. Важното е да се намали захарта и мазнините, затова алтернатива на сладкишите са сушените плодове.

- Консумирайте плодове и зеленчуци - както плодовете така и зеленчуците са богати на ценни съставки, необходими за здравето. Те са също така богат източник на антиоксиданти така необходими за организма. По няколко малки порции на ден ще ни помогнат да поддържаме теглото, ще ни помогнат в храносмилането и ще имаме здрав вид.

- Поне 30 минутни разходки на ден - човек не е създаден само да седи и лежи. Физическата ни активност ще помогне да се чувстваме добре. Ежедневните разходките са евтини и здравословни упражнения. Затова да заместим колата или автобуса да потеглим пеша до работата или университета.

- Намалете стреса - лесно е да се каже, но трудно е постижимо. Въпреки това има много начини, с които може да си помогнем да намалим стреса. И така.... отпуснете се за половин час, пуснете любимото си CD, идете на кафе с приятел, поиграйте малко футбол или баскетбол. За да се преборите по-лесно със стреса, запитайте се дали проблемите, които сега ви измъчват, ще са толкова важни след година.

- Вземайте си кратки почивки - почивките в работно време намаляват стреса. Не всички шефове ще разрешат повече от една почивка за излизане навън, но поне се отлепете за малко от компютъра и се отпуснете.

- Старайте се да мислите положително - средно на ден на човек му минават 50 000 мисли. Това е много и е трудно да се контролират. За да запазите здравето си, старайте се да мислите положително и да елиминирате лошите мисли. Фокусирайте се върху красивите неща в живота.