В навечерието на светлите коледни дни Мол Русе подарява на своите посетители традиционно богата празнична програма. В предпразничните уикенди събуждаме коледното настроение с ароматен чай и медени курабийки и се отдаваме на благотворителност и снимки с герои от любими детски филмчета. 
От 20 до 23 декември Сдружение „Еквилибриум“-Русе ще развлича посетителите на мола с превърналия се в традиция Благотворителен базар без аналог, съпроводен от „Фотопреображение с много въображение“, „Салон за красота“ с учениците от Професионална гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“ и специалната изненада - Театър на сенките „Да победим с добро“, в който малки и големи ще се радват на поучителни истории и притчи в коледен дух.
Гостите на най-големия търговски център в града ще имат редкия шанс да върнат към живот най-свидните си детски спомени и те да се превърнат в красиви картини изпод вещата ръка на художника Оги Балканджиев. Всички творби, сътворени в предколедното „Ателие за детски спомени“, ще бъдат изложени в пространството на мола и ще могат да бъдат благотворително закупени, за да стоплят домовете на русенци в дългите зимни дни.
Но какво е Коледа, ако не приказен празник за децата? Мол Русе отделя специално внимание на най-малките си посетители и ще предложи бляскава програма, изпъстрена със събития. 
Началото поставя балетна формация „Фрийдъм“, които на 19 декември от 11 до 18 часа на ниво партер представят „Заедно“ - благотворителна работилница за танци и Коледен базар.
Същия ден от 17 часа на сцената на последния етаж театър „Денница арт“ ще забавлява най-малките с детския куклен спектакъл „Закъснялото писмо“.
Музикалните спектакли продължават на 20 декември, когато на сцената на последен етаж балет „Импулс“ и вокална група „Приста“ ще представят „Коледна фантазия“.
Отново на 20-ти, от 17 часа, на последния етаж, най-любопитните и ученолюбиви малчугани ще научат куп зимни хитрини и фокуси с интерактивното образователно шоу „Щура Коледа“.
А всеки ден от 21 до 23 декември на сцената на последния етаж точно в 17 часа Група за детски театър „Камила“ и техни талантливи приятели ще повеждат всички на приключение с драматизирани приказки, песнички, ателиета по рисуване и танци.
Кулминацията в празничната програма - срещата с обичните Дядо Коледа и Снежанка, е на сцената на последния етаж на търговския център, където срещу песничка или стихче всяко дете ще получи вкуснотия-изненада. Всеки ден от 19 до 23 декември от 18 до 20 часа можете да се снимате и споделите с Белобрадия старец коледните си желания.