Между касоразбивачите и набедените за най-добри филми на 2015 година има скрити съкровища. Филми, които заслужават повече внимание, отколкото получават, сред които са продуцираният от Илайджа Ууд „Момчето” и обогатеният със звездното присъствие на Жулиет Бинош и Кристен Стъюарт „Облаците на Силс Мария”.Ето някои от заглавията, които според hitfix.com си струва да потърсите, въпреки слабата реклама:

„Момчето” (“The boy”) – историята на 9-годишно момче с проблеми в общуването, чието въображение е запленено от смъртта.

„Облаците на Силс Мария” (“Clouds of Sils Maria”) – опитна актриса и нейната асистентка разкриват всички аспекти на славата, особеностите на киното и шоубизнеса и си предават безценен опит между поколенията. И всичко това на фона на Алпите.

„71” – вероятно най-ефектният и разтърсващ трилър за годината за английски войниk, попаднал в редиците на съпротивително движение по време на гражданска война.

„Черно море” (“Black sea”) – трилър с подводница, чийто екипаж от особняци търси изгубено съкровище. Колкото по-дълбоко слиза тя, толкова повече напрежението нараства.

„Пролет” (“Sping”) – за всички, които обичат любовни истории, но с добра доза гротеска и свръхестествени елементи. Филмът е хибрид от жанрове, на който не може лесно да се сложи етикет.

„Любов и милост” (“Love and Mercy”) – биографичен музикален филм за бандата „Бийч Бойс”, един от малкото от този жанр с успешно изпълнена мисия. 

„Да спиш с други хора” (“Sleeping With Other People”) – доста по-мръсна версия на „Когато Хари срещна Сали”, за двама приятели, които започват да излизат още в колежа, но връзката им постоянно се люшка между възходи и падения.