Нашумялата напоследък дрога „билка” едва не уби 15-годишно момиче от пазарджишко село, научи БЛИЦ от свои източници. Ученичката е била приета в много тежко състояние в Спешното отделение на болницата в Пзарджик.Пред ошашавените лекари тийнеджжърката плакала и казала, че е пушила цигара с марихуана. Медиците обаче предполагат, че в цигарата е имало и смес от треви със синтетика, сред които е и опасната дрога „билка”. След като оказали първа помощ, пазарджишките лекари изпратили девойката в Клиниката по таксикология в Университетска болница Пловдив, където и поставили диагноза за тежко натравяне с наркотици. 

Инцидентът е станал във вторник. Ако не е била бързата и адекватна реакция на лекарите от двете болници, сега момичето нямаше да е живо, коментираха потресени нашите източници, които са от медицинските среди.

Те казаха, че в последно време зачестяват случаите на подобни натравяния на млади хора, които са пушили цигари не само с марихуана, а и с опасната дрога „билка”. Според запознати „билка” е особено коварна, но въпреки това дилърите смесват марихуаната с опасното синтетично вещество.

То може да доведе до остро токсично отравяне, загуба на съзнание, припадъци, кома, че дори до смърт. Тази дрога е толкова силна, че само с две-три дръпвания на цигарата човек се напушва и това може да доведе до необратими последствия за здравето и живота. За щастие напушеното момиче вече е добре и предстои да бъде изписано.