„Въпреки, че днес е ден, в който ще бъдат направени важни стъпки в посока на върховенството на правото, сега с това гласуване, стана символична стъпка към съмнението, че в България все повече може да се говори за върховенството на главния прокурор. Аз, с голямо облекчение мога да заявя, че вече няма да продължа да упражнявам правомощията на министър на правосъдието”, заяви от парламентарната трибуна правосъдният министър Христо Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

Това, което имах да кажа, го казах, заяви той минута по-късно пред медиите в НС. Въпросът е в една кауза. Оттук нататък следват важни решения, които трябва да се вземат, продължи Иванов. Надявам се моята оставка да послужи за преосмисляне поне от някои хора, заяви още Иванов.
Той добави, че е почувствал огромно облекчение и че по-хубав коледен подарък не би могъл да си направи. Правя го заради цялостната посока, в която се развиват нещата, коментира Христо Иванов.


„От настоящия момент правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като народен представител”, заяви пък от своя страна Радан Кънев, който бе до рамото на Христо Иванов. Дадохме на колегите от ГЕРБ и друга възможност за покажат определена солидарност със собствения си подпис, не с нас. А доверието лично от моя страна е напълно разрушено, имаше безкрайни поводи да бъде наранено, а сега е напълно разрушено. В момента мога да кажа, че съм опозиционен депутат, категоричен бе Кънев.