Днес ще се задържи предимно облачно, но почти без валежи. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над Югозападна България. Преди обяд в котловините и около реките ще остане мъгливо. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 5° и 10°, на местата с по-трайна мъгла и малко по-ниски.Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното от месеца. Това каза дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) Боряна Маркова.

По Черноморието ще бъде облачно, но почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен, по-високите и открити части - югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.