Изследователите, изучаващи многочислените снимки от Марс са уверени, че НАСА и други космически агенции дълго време са се опитвали да изменят официалните изображения.Изследователите откриха, че на снимките, използвани от програмата Google Earth относно кадрите от повърхността на Червената планета има преднамерено изменена информация.

Ловците на НЛО видяха на върху снимките от повърхността на Марс квадратни и правоъгълни отвори.

Както отбелязва Express, доброволците са изразходвали много часове в изучаване на изображенията и са достигнали до извод, че потенциално секретните обекти на Марс са подземни бази на извънземни. 

На кадрите, според тях, може да се видят както прикрити от неясното изображение отвори - входове в подземните бази, така и ъглите на здание на повърхността на планетата.

Създателят на поместеното в YouTube видеоизследване "Тайнствените структури на Марс, които са скривани" Марсело Иразуста пояснява, че е разкрил безуспешните опити на космическите агенции да скрият истината. 

Известният уфолог Скот Варинг не успял нищо да добави към публикуваното видео като единствено отправя призив за внимателно гледане, което ще позволи "да видим края на отверстие, което приема кораби под повърхността на Марс".

По негово мнение, сега подземните марсиански бази "чакат нови стопани".