В разгара на студентския празник, хиляди новобранци събират сили за незабравима вечер. Веселбата си е веселба, но какво остава за следващия ден. Затова тези 10 малки трика, чрез които ще се насладите на купона, а на сутринта ще сте бодри и готови за нови „подвизи”, ще ви бъдат от полза, съобщава „Стандарт”.1. Задължително хапнете обилно преди да излезете. В общи линии е без значение от коя хранителна група е храната, важно е да е достатъчно.

2. Не прекалявайте със смесването на различни алкохоли, защото това може да ти гарантира неприятни моменти, няма значение, че ще са безпаметни.

3. Ако не сте направили предишните две правила, то когато усетите опиянението- не пушете, а хапнете едно блокче шоколад. Като натурален тоник действа и прясно изцедения лимонов сок с лъжица мед и чаша вода. Не бива да пренебрегвате и лековитите сили на българското кисело мляко.

4. Логиката при алкохола винаги е да вървите от по-слаби към по-силни напитки: бяло към червено вино, светла към тъмна бира, сух към сладък алкохол, ниско-алкохолни напитки към такива с високо съдържание на алкохол.

5. На всяка чаша коктейл или 50 грама твърд алкохол, приемайте една чаша с вода. Хидратирайки организма си, по-трудно ще се напиеш.

6. Не поръчвайте чаша след чаша. Оставете малко време на алкохола да се абсорбира. Така по-лесно ще може да усетите дали сте започнали да се напивате и съответно ще може да прецените кога да продължите, така че да не ви удари внезапно и оттам нататък да изгубите представа как всъщност минава вечерта.

7. Ако просто стоите и се наливате, ще се напиете много по-бързо, отколкото ако общувате, танцувате или се движите.

8. Изпитаната българска рецепта- топла шкембе чорба с лют пипер и студена бира на следващия ден.

9. Не потвърдено! Малко зехтин преди началото на вечерта, би трябвало да попречи на бързото усвояване на алкохола в кръвта.

10. Независимо дали се чувствате пиян или не, преди да си легнете, задължително пийте хапче против главоболие с една чаша вода и пригответе още една до леглото си. Хидратацията и болкоуспокояващото са перфектният лек за махмурлук.