Огнен атентат подпали дома на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Бучински в София. Около 23,30 ч. в неделя е била запалена входната врата на апартамента му, съобщава "Телеграф", позовавайки се на полицейски източници. По време на палежа Бучински и семейството му са били в жилището. За щастие от палежа няма пострадали хора.Малко преди полунощ полицейският шеф усетил задушлива миризма. Щом се приближил до вратата, разбрал, че гори. Незабавно започнал да гаси и се обадил на колегите си в МВР, разкриват криминалисти. Огънят бил потушен бързо,а инцидентът се разминал само с материални щети. 

По време на огледа станало ясно, че вратата на Бучински е залята с гориво и подпалена, като извършителят не оставил следи. 

Комисар Бучински дълго време беше шеф на столичното 4-то РПУ. През май т.г. той официално оглави ОДМВР-Перник и обяви, че ще се бори срещу наркобизнеса в града, автокражбите и посегателствата срещу личността. 

Ченгета коментират, че вероятната причина за палежа е именно твърдата ръка, с която комисар Бучински е поел ръководството на пернишката полиция. "Пернишкият ъндърграунд се отличава с начина си на предупреждение. Най-често се правят именно палежи, те са знак, че ако продължи да действа, мишената може да си изпати сериозно", коментират от ГДНП.

Тепърва предстоят разпити на мастити бандити то миньорския град, както и на униформени, участвали в акцията срещу дрогата и автокражбите в Перник.