Пловдивчанката Дора Димова хваща такси от площад “Съединение” до Здравната каса и малко преди да пристигне на адреса вижда, че апаратът показва космическата сума от 7 лева за изминатите близо 2 километра, съобщава „Марица”.
Възмутена, тя иска обяснение, а вместо това шофьорът й отговоря: “Давай 7 лева и слизай!”. “Това разстояние не струва толкова”, реагира тя. Водачът започва да й обяснява, че имало надбавка на километър и докато се разправят сметката набъбва на 8,50 лв. Следва пазарлък, при който той сваля цената на 5 лева, а пътничката му хвърля 3 лева. Той отказва да й позволи да слезе, но, използвайки едно задръстване, Димова успява да скочи в движение и да се измъкне.

После тя отива да подаде жалба в ДАИ, но удря на камък. “Разказах им всичко. Обясниха ми, че имало трима такива таксиметрови шофьори в Пловдив. След като направих описание на мъжа, от ДАИ дори ми посочиха името му - Николай Чучулски. Подадох визитката, която бях успяла да взема от колата му. На визитката пише “Такси рекламно студио Easy Пловдив, ул. “Тодор Влайков № 2”, а телефонът е 0888 64 53 ..”

Юрисконсултът ми каза: “Ще видиш, че на този телефон отговаря една жена, която отрича да има на адреса такси”. Наистина беше така. От ДАИ ми казаха, че след като нямам касова бележка и не съм записала номера на колата, дори и да подам жалба, не могат нищо да направят.

Чиновниците я разубеждават да подаде жалба, с което още повече засилват увереността й, че живее в държавата на абсурдите. “Аз бях възмутена как може да знаят, че трима души тормозят жени, и нищо да не могат да им направят. Обясниха ми, че ако искам да има последици в такава ситуация, освен касова бележка трябвало да взема и фактура. Това е абсурд! При този стрес, който изживях, последното нещо, за което мога да се сетя, е да искам фактура”, казва тя.