Млад мъж е убит, а трима са ранени заради вражда между две ромски фамилии в ломския квартал „Момин брод”, пише "Конкурент". От полицията потвърдиха информацията, но отказаха подробности. Стрелецът е 17-годишно момче. Единадесетокласникът Захари Асенов е арестуван. Той защитавал с ловна пушка честта на фамилията си.

Всичко се случило в нощта срещу сряда. Фамилията на местен ром, известен с името Гунди, се събрала на гуляй, за да полее заминаването на един от своите на гурбет в Гърция. В разгара на купона в къщата се появил 17-годишният Захари Асенов. Семейството на тийнейджъра от години враждува с фамилията на Гунди. Щом го видели да влиза, хората около масата се нахвърлили отгоре му. Тогава Захари извадил пушка, насочил я срещу враговете си и започнал да гърми. Куршум покосил на място единия от синовете на Гунди – Румен. Другите двама братя са ранени. Единият е в болницата в Лом, другият - в Монтана. Опасност за живота им няма. В ломската болница е и жена от компанията. Тя е с наранена глава, казаха медиците.

Полицията е арестувала Захари. Рано сутринта в сряда при разследващите се появил баща му и заявил, че не детето , а той е стрелял. Според криминалистите Асен Каменов иска да отърве сина си и да поеме вината.

Враждата между двете семейства датира от години. Напоследък обаче положението станало нетърпимо. Причина за това е побой , нанесен на дядото на Захари. Момчето било убедено, че възрастният човек е пребит от някой от синовете на Гунди. Във вторник вечерта той се появил в къщата им именно заради това – искал да разбере кой е пребил дядото.

Захари е в 11 клас в гимназията по производствени технологии в Лом. От ръководството на училището казаха, че момчето е изключително добро, работи и помага на семейството си.

Полицията продължава да разплита случая.