Като говорител на Съвета за защита на националните ресурси, Робърт Редфорд се отзова на поканата на ЮНЕСКО да участва в събитие, посветено на туземното население.
В пламенното си изказване легендарният актьор призова присъстващите в залата "да поемат моралното задължение за спешни действия, за да защитим здравето си, нашата планета и бъдещите поколения от опустошенията, следствие на промените в климата“.

Ирина Бокова поздрави Робърт Редфорд за силния му ангажимент за решаване на проблема с климатичните промени и припомни многобройните награди, който той е получил като пламенен защитник на чистата и здрава природа. "Щастлива съм, че от трибуната на ЮНЕСКО Вие призовахте целия свят да се организира в едно движение, тъй като климатичните промени засягат всеки народ. Нека действаме като един", призова генералният директор на ЮНЕСКО.

"Днес съм тук като защитник на околната среда, като баща, дядо, но също и като загрижен гражданин. Аз съм един от милиардите по целия свят, които ви призовават да действате сега срещу промените в климата", отправи призив Робърт Редфорд по повод срещата за климатичните промени, която събра в Париж световните лидери, за да решат как заедно да се справят с най-сериозния екологичен проблем на сегашното и бъдещите поколения.