Най-издирваният терорист в момента – Салах Абдеслам, който е единственият оцелял от извършителите на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, вероятно е влязъл във Великобритания седмици преди нападенията. Полицията разследва твърдения, че един от двамата братя Абдеслам – Салах или Брахим, се е срещал със свои поддръжници в Лондон и Бирмингам, съобщава „Дейли мейл”.Разследващите са установили с кого е контактувал терористът и на Острова и са поставили заподозрените под наблюдение. 

31-годишния Брахим и 26-годишният Салах са сред 11-те нападатели, които извършиха шестте координирани атаки в Париж. Появи се информация, че ръководителят на акцията – Абделхамид Абауд, също е имал връзки в Бирмингам. Той беше убит при престрелка с полицията в парижкото предградие „Сен Дени”.

Британската връзка беше открита от френски разследващи, след като намерили мобилни телефони с подробна информация в тях в Бирмингам. Достоверен източник съобщи, че връзките на парижките атентатори с Бирмингам са сигурни. Очаква се полицията да съобщи разкритията си следващата седмица.

Брахим Абдеслам загина, след като се самовзриви с колан-бомба пред кафене в Париж и уби един човек в нощта на 13 ноември. Предполага се, че Салах е размислил в последния момент и е зарязал жилетката си, натъпкана с експлозиви. В момента той се издирва из цяла Европа. Разследващи го търсеха по следа в Белгия и Германия, но сега се предполага, че най-вероятно е избягал в Сирия.