Участието на Кичка Бодурова в последния сезон на „ВИП брадър” ще остане в историята на шоуто. Любимката на не едно или две поколения не се уплаши да покаже характер, макар това да й костваше много. Кичка дава най-емоциалното си интервю след края на риалити шоуто единствено и само пред читателите на „ШОУ”.
Вижте цялата истина за скандалите с „Ритон”, задкулисните игри, обидите и последствията от всичко това.
- Кичка, съжалявате ли, че приехте да участвате в последното издание на „ВИП брадър”? 
- Съвсем не! От едно такова реалити можеш да научиш много - за себе си и за другите. Да се опиташ да контролираш егото си. 

Позитивите или негативите са повече? Някои ще кажат негативите. И може би ще се съглася с това. Разбрах, че има и хора, за които не съм предполагала, че съществуват. Не че ще ги запомня. Но е хубаво човек да знае, че ги има. 

- На няколко пъти се заканихте на Здравко и Гъмов, че ще ги съдите. Кое най-много ви обиди по време на играта?
- Това още го обмислям и ще видим в близкото бъдеще. Не съм знаела,че има такива хора, които държат толкова лошотия в себе си, толкова зло. Но най-болно ми стана, когато се заклех в детето си, за да прекъсне едно недоверие и отсрещната страна с лека ръка го игнорира. Това бе най-голямата обида за мен! Не мога да си представя как може да се игнорира подобно нещо! Това само може да бъде някой, който съди от собствени постъпки. И ако познаваш и си уважавал този човек, се чувстваш предаден.

- Защо се заформи такава война между вас със Здравко? Всички очаквахме, че точно вие ще се държите заедно и ще си помагате в трудните моменти...?
- И аз не съм очаквала, даже се зарадвах, че ще бъдем заедно. Той е доста невъздържан и избухлив, но не очаквах, че първо ще започне с мен. Няколко пъти ме обиди, после ми се извини и аз приемах извиненията му. Обиди мои приятели и колеги с груби думи, зрителите сигурно са видели една част, не е възможно всичко да бъде излъчено. И след поредната обида чашата преля и за да слезе на земята, споделих нещо за тяхното прословуто турне в Америка. На много места организаторите са се чудели как да съберат хора. Оказа се, че за тях професионалният имидж стои над човешкото достойнство. Защото при мен е обратното. Неговото отношение към мен и поведението му на тартор подрони личния ми авторитет. В живота всеки иска да е близо до тартора, до силния на деня. А в Къщата те бяха двама и се подкрепяха. 

- Катя на няколко пъти каза, че те ви знаят „що за стока сте”, имало много неща, които да кажат за взаимоотношенията ви...?
Коментира колко брака сте имали и тяхното разпадане...?

- Аз узаконявам връзките си, така намирам за добре. Други стоят там, където не им е хубаво и си имат любовници, но нямат развод. Трети раждат деца и не се женят, защото се страхуват. Лично право е на всеки да живее, както се чувства добре. Но никога не бих позволила на мъж да ме унижава и да стоя до него, защото ще говорят хората, от страх от неизвестното, или за да не делим имотите. Всички изтръпнаха, когато имаше конфликт между тях – Здравко й крещеше неистово, а тя мълчеше и не дишаше почти! Това ли е примерът за добро семейство? 

Спомням си едни думи, казани на всеослушание в кръга на шегата: „Предпочитам „Ритон” пред развод”, но май в тях има много истина. 
Мен нищо не може да ме спре, ако не съм щастлива. Аз мога да ям хляб и сол, както правех с дни в реалитито, но никога няма да търпя съпруг да ми крещи и ме обижда. Но всеки има право да живее така, както намери за добре.

Катя коментира пред всички също, че не съм пеела “на живо” на концерти и още много грозни неща, при положение, че знае, че сама не може да изпее и една песен. Но това си остава за нейна сметка, защото тези, които идват на мои концерти, няма да се съгласят с подобно изказване. Грозно, много грозно... Но аз не се ядосах толкова на думите им, защото са лъжи. 

- Срещали ли сте се преди участието ви да се разбирате, да правите коалиция? Какво се случи после?
- Не бих казала коалиция. Аз бях в Слънчев бряг и те минаха да се видим. Зарадвах се даже, че ще бъдем заедно в шоуто, защото щях да си имам приказка с някого - поне тях ги познавам. Даже казах на Катя, че ще помагам да държим Здравко под контрол, защото знам, че той е малко невъздържан. Но тя ми се обади ден преди влизането и ми каза, че е по-добре да не показваме близост. Не че сме били толкова близки, но това бяха думите й. Не можах да разбера какво означава това. Явно, те се виждаха в ролята на протежета там, което си личеше от самото начало на формата и си бяха измислили някаква тактика. Те споделиха и с мен на срещата - че влизат да работят за имиджа си, такива били условията в договора им. А техен близък ми сподели, че един от продуцентите често ходел у тях на софра преди форматът да започне. Те знаеха предварително и ми казаха как ще изглежда Къщата и други подробности около шоуто...

- Къщата се оказа арена за доказване на звездния статус. Доста ви нападнаха относно това дали сте пели в „Сизърс палас”...
- За мен по-обидното бе, че не ми вярват. Аз никога не съм казвала нещо в повече от това, което е в моята биография. И това за “Сизърс палас” не го демонстрирах аз, а беше сложено във визитката ми при изпълненията ни вътре. Тогава бе изкоментирано от тях, че е лъжа. Може би хората съдят по себе си понякога и затова реакциите им са такива. Искам специално да благодаря на журналистката Таня Пушкова, която направи издирване на информация преди 16 години, свърза се със съпругата на композитора Илия Кънчев, който не е вече между живите. Той свири на концерта, поканих го, исках да споделя с някого радостта си да пея в това казино. Съпругата му Агнеса все още е пазела вестници с реклами и афиши и ги дала. Благодаря ти, Неси! 

- Здравко се опита да омаловажи успехите ви, твърдейки че пеете по гръцки таверни...?
- Така ли?! Той значи доста се е поизложил. Заведенията, в които съм работила навремето в Гърция, са били локали с над 1000-2000 места. Пяла съм един сезон в летен театър „Алсос” в Атина, заедно със великия Стратос Дионисиу. Правихме по 2 концерта на ден. Работила съм с Митропанос, Рита Секелариу и други гръцки звезди. Но да не изброявам повече, защото не искам да си слагам звезди на пагона покрай други имена. Била съм на корицата на списание "Енимероси" и в други издания. Никой не може да накърни имиджа ти с празни приказки! 

- Споделихте за турнето на „Ритон” в Америка, на което не е имало хора. По това време на вас ли са гостували? 
- Да, гостували са ми. Но аз не съм очаквала от тях подобно отношение в Къщата. Явно защото не сме се познавали достатъчно. След няколко обиди към мен, аз казах една истина, заради която в последствие застана срещу мен двуглав змей. Имаше много малко хора на този концерт, ако може да се нарече така... И не само във Вегас е било така. Разбрах, че хора, които са били на техните изяви, са писали по форумите и сигурно не им е приятно това, но фактите са факти. 

- Обвиниха ви, че кореспондирате с външния свят, покрай мейлите, които сте пуснали извън регламента. Как се почувствахте? Имаше и други съквартиранти, които излизаха по работа и не криеха, че получават информация от външния свят...?
- По договор можех да си проверявам мейлите и човек от екипа стоеше до мен през цялото време. Аз получих мейл от почитател, явно от Щатите, непознат. Тъй като го отворих и беше прикачен файл с реклама на концерта в “Сизърс палас”, първо го препратих на асистента на “Биг брадър”, след това и на моя ПР, тъй като се зарадвах на факта, че някой е открил нещо и му написах да го качи в интернет. Исках да докажа на моите фенове, че не лъжа. “Биг брадър” ме злепостави. Можеха да поговорят с мен дори да ме лишат от достъп. Но не да се прави достояние моята лична кореспонденция, при положение, че аз първо на тях препратих полученото и мислех, че постъпвам коректно. Не можех да си простя за тази грешка. Но я направих от чиста наивност и спонтанна реакция. Затова се разстроих толкова много. Мисля, че всичко е човешко, но аз ненавиждам себе си, когато греша. И въпреки доказателствата никога не се каза нищо положително в Къщата по тази тема.

- Нека попитам и за тайствения ви разговор с Ернестина Шинова – какво толкова сте й казали и какво сте искали да правите в тоалетната, че тя се срамува да го каже?
- Да беше го казала. Аз имах концерт в Шумен и си забравих увеличителното огледало. Помолих я да влезем в душ кабината, за да не го правим пред камерата и да ми махне едно косъмче под брадичката, защото сама не можех. Това е безумие. Гледах цирка й при Гала, как го усукваше, като че ли съм й предложила нещо провокативно или неприлично. Какво толкова?! Ето, аз го казвам. 
- Кой от останалите преиграваше, не беше истински в Къщата и единствената му цел беше да стигне до финал? 
- Гъмов беше готов на всичко, за да спечели. Той правеше такива маймунджулъци, че се чудех как може един 40-годишен мъж да се държи като на 14. И тъй като нямаше друго разнообрзие в Къщата, той беше като шут. Даже си мислех да му кажа, че познавам лично г-н Балкански и че мога да му помогна да го вземат в цирка. Освен това от въпросите му към мен разбрах, че той и неговата свита ме номинират всеки път, защото вижда, че съм му конкуренция. Номинираше ме и с лъжи. Казала съм била „вие българите”, т. е. да накара хората да ме намразят, уж че аз се правя на чужденка. Но ми се извини и призна, че е излъгал, като разбра, че съм помолила да видя записа кога съм казала това. Аз дори и на сън не мога да кажа подобно нещо. За тези, които мислят, че съм го прегърнала, искам да поясня - оставих го той да ме прегърне. Аз само го потупах по рамото и му пожелах да стане по-добър. Иначе ще остане така сам до края на живота си и ще продължава да мъчи хората около себе си с грубиянщината си.

Още в началото видях, че има хора, с които никога не бих се сближила, за да имам компания в Къщата, предпочетох да бъда сама. Сложих желязната си маска и тя всъщност ме предпазваше от искрите на злото и наглостта. Предпочитам сама, но не и с хора, които пият от обяд, неврастеници или такива, които наричат любимите си хора „тъпанар”,”глупако”, „говедо”, „животно”.... Уж ВИП-оеве - това ли е стандартът на общуване, това ли е нивото на важните персони у нас?! Моля, не ме пишете мен ВИП-персона - аз явно съм от простолюдието и не разбирам този начин на поведение. 
- Достойна ли бе победата на Джино?
- Джино е млад мъж, който бе навсякъде, където е нужен, добре възпитан, кавалер. Но след като се окопити в Къщата започна да псува  грозно на всяка втора дума и аз му казах, че родителите му няма да харесат това. А той  държеше  много да не се изложи пред тях. Поведението  му бе като на 20-годишно прилежно момче - доста наивен,  не знам какъв бизнесмен може да е. Сподели директно, че има 2 имена, два паспорта и две сошъл секюритис (ЕГН – б.а.), което за Америка и за всяка страна е абсолютно забранено. Даже приятелски му направих забележка, но той каза, че не му пука. Всичките му дрехи, шалчета, часовници, обувки бяха нови - явно е искал да покаже на БГ-виповете ниво и се преобличаше по няколко пъти на ден. Малко прекали с тази снобска показност  и някои тайно му се подиграваха. Но той показа добро сърце, искаше на всеки да помогне и бе най-достойният!
Досие: 



Кичка Бодурова има издадени 23 албума, в които пее на 4 езика. Реализирала е концерти в 5 континента – Европа, Азия, Северна Америка, Африка и Австралия. Започва кариерата си в България, превръща се в звезда в Гърция, за да се установи в Америка. От 2000 г. живее и работи постоянно в Лас Вегас, САЩ, но не забравя българските си фенове и всяка година се връща за няколко месеца в страната. В края на 2014 година бе последният концерт на звездата в зала 1 на НДК и успя отново да я препълни.

Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ