Тв водещата Венета Райкова открехна завесата за раздялата със съпруга си Тихомир, която за малко не довела до развода им. Тя беше гост в предаването „Търси се” по bTV, където получи видеопоздрав от Людмила Филипова. Оказа се, че писателката е била един от малкото хора, който знаел за драмата в семейството на Венета.Тя и Тихомир се разделили две години след като сключили брак – през 2007. Тогава още нямали дете. Тихомир подал молба за развод, а Венета се изнесла от общото им жилище и била принудена да живее в апартамент, който била купила, но още не бил довършен и дори нямал ток. Майсторите й сложили един временен кабел, с който малко незаконно получавала електричество. В целия блок тя живеела сама.

Една вечер Людмила Филипова я карала с колата и спряла пред същия блок. „Ама ти наистина ли ще влезеш и ще спиш тук”, попитала тя, когато видяла необитаемата сграда. „Аз вече спя тук”, отвърнала водещата. Тя изкарала цяло лято там.

Филипова й предложила да отиде у тях, където цялото семейство било наясно с драмата с развода. „Тя ми бършеше сълзите”, сподели Райкова. Тя разказа и колко й е било трудно да запази в тайна личния си проблем.

„Аз нямам за какво да си вадя поуки от тогава. Който е подавал молба за развод, той да си вади поуки. Връщам му го всеки ден, не се притеснявай”, каза тя по адрес на мъжа си Тихомир.