Според различни проучвания привлекателните хора печелят с 14% повече от останалите. За щастие, привлекателността не се изразява само във външния вид, а и в начина, по който се държите, хората, с които контактувате, как говорите и още много други фактори.Вижте какво можете да направите, за да изглеждате по-привлекателни. 

Бъдете забавни

Много проучвания показват, че жените харесват много повече мъже, които могат да ги накарат да се смеят. Ефектът, който има доброто чувство за хумор върху жените, отчасти може да се обясни с факта, че забавните хора се възприемат като по-социални и интелигенти, обясняват учените. 

Обградете се с приятели 

Проучване на Калифорнийския университет показва, че хората са възприемани по-добре и изглеждат по-добре, когато са в група. Като част от проучването учените направили експеримент с мъже и жени, които трябвало да наблюдават лицата на хора, веднъж в групова снимка и веднъж в портретна, пише profit.bg. Резултатите показали, че тези на общата снимка били определяни като по-атрактивни. Причината вероятно е в това, че човешкият мозък възприема група хора като едно цяло, което според учените прави отделния човек в него по-привлекателен. 

Бъдете лидер 

Властта привлича хората. Онези, които успяват да се наложат като лидери в своята група, обикновено са по-харесвани. Вероятната причина за това е, че за да бъдеш определен като лидер, се изискват доста качества. 

Усмихвайте се повече 

Според проучване, проведено в Швейцария, колкото по-широка е усмивката на човек, толкова по-привлекателно изглежда лицето му. Резултатите показали също, че щастливото изражение на лицето компенсира цялостната непривлекателност на човека. 

Купете си куче 

Жените възприемат мъжете, които имат куче, като по-стабилни в дългосрочен план и като хора, които биха се грижили по-добре за семействата си. Хората, които отглеждат домашен любимец, изглеждат по-щастливи, отзивчиви и отпочинали, показват проучванията. 

Бъдете любезни 

Личните качества могат да се свържат с физическата привлекателност. Положителните, като доброто отношение към другите и честността я повишават, а негативните като дребнавост я намаляват. 

Слушайте хубава музика 

Учени провели проучване сред 1500 жени, като им пуснали два вида музика – по-обикновена и лесна за слушане и по-сложна. Болшинството от тях казали, че биха избрали композитора на втория вид за свой партньор в живота. 

Занимавайте се с екстремни спортове 

Проучване на университета в Аляска показало, че мъжете, които се занимават с екстремни спортове, като планинско колоездене или гмуркане, са по-привлекателни за жените 

Обличайте се в червено 

Жените, които се обличат в червено, са по-привлекателни за мъжете. Интересното на това проучване е, че на мъжете, участвали в него, им е била показвана една и съща черно-бяла снимка на жена, но поставена на различен фон – червен, сив, зелен или син. По-голямата част от тях посочили снимката с червения като по-привлекателна от останалите.